Un vell niu de metralladora a l’Almadrava?

Doncs si, per bé que resta ocult entre vegetació i el passeig que ja fa anys es va fer a la urbanització L’Almadrava. Obres del qual el van deixar visible durant uns mesos d’estiu de ja fa força anys, però del que malauradament no en vaig fer fotografies, i es que en aquella època no feia més que documentacions ocasionals.

20170816_113928
Aquest tros i un altre són els que veureu del niu de metralladora a l’actualitat.

El trobarem sota la placeta existent a la dreta del carrer que puja des del Barranc del Cap de Terme, i veureu les seves parets si un cop entrat al passeig mireu a l’esquerra, entre les plantes veureu llenços de paret de còdol i ciment, malgrat que us puc assegurar que les espitlleres van ser ben visibles, malgrat estava plena de terra.

20170816_113842
Et trobareu aquí, entre la placeta i el passeig de l’Almadrava.

Com he dit…en aquella època no documentava, explorava, potser feia alguna foto que no ha arribat a l’actualitat si en vaig fer, i feia alguns informes poc meticulosos que ves a saber on paren. Però crec que el recordo prou bé.

Ara us juraria que tenia una estructura similar al que veiem a Sant Jordi d’Alfama, amb cinc espitlleres a l’entorn de la sala de foc, per bé que recordo un passadís recte, extrems en cap cas confirmables. I es que diria que com a mínim han passat divuit anys des d’aquell moment.

Niu de metralladora de Sant Jordi, el nostre "referent visual".
Niu de metralladora de Sant Jordi, el nostre “referent visual”.

També caldria remarcar una diferencia…segurament a causa d’obres posteriors, i es que la més moderna plaça no deixa veure el sostre que si veiem a Sant Jordi d’Alfama, i que m’arriscaria a dir que si es veuria en el moment de construcció.

img225
Esquema del niu de metralladora de Sant Jordi, parcialment inundat de manera permanent.

Malauradament, i a dia d’avui, això es tot el que us puc dir d’aquest patrimoni «desaparegut», però no destruït possiblement, arribo tard, la inspiració de documentar restes bèl·liques del darrer conflicte va arribar tard per aquest exemplar. Una llastima i es que estic segur que si hi fos, ja estaria documentat, fet plànol i tindria la seva fitxa ves a saber des de fa quan.

En qualsevol cas demano disculpes per aquest «retard», i espero que aquest petit informe us activi, si més no…, la curiositat per aquell petit tros de paret que no encaixa si entreu al passeig de l’Almadrava.

Oriol Miró Serra.

1 de Setembre de 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.