A la Guerra Civil tots hi van perdre, tots van ser víctimes…tots hi vam perdre.

Mentida, i de les grosses. Així de clar, i es que la guerra no es va acabar després dels gairebé tres anys.

Els guanyadors la van continuar de manera atenuada, ja sense fronts, però amb la mateixa mala llet que amb la que s’havien revoltat contra un govern democràtic. I si…he dit revoltat contra un govern democràticament escollit.

I aquesta guerra atenuada va començar ben aviat, just acabada la guerra de fronts, es van apressar a jutjar als republicans per Rebel·lió…que ja te nassos el tema.

576_1430634980lluis_companys_granollers
Bust a Lluis Companys a Granollers amb la bandera d’Espanya pintada al damunt. Es que aixó no es una agressió als que volen recordar el seu passat?

I que els va passar a aquests nous «revoltats»? Doncs que esdevingueren mà d’obra barata en obres on regnava el salvatgisme, els pals i la gana…això quan no es van menjar fins a 5 anys de servei militar només que podia combinar tant els pals com el servei com a tal, només per haver estat cridats abans de temps per un govern de la República, que necessitava homes per plantar cara als autèntics revoltats.

I que va venir després d’aquesta tortura quan van anar a casa? Doncs l’estigma de ser Rojo, si…per que existia.

Ja que en un parell de lectures que tinc a casa explica clarament que per qualsevol cosa que volguéssim havien de demanar un certificat de bona conducta a les autoritats del poble, òbviament franquistes i molt sovint carregats d’ira.

Però…abans que saltin els afectats…si es que no ho han fet ja…, jo no soc dels que negaré que les esquerres van fer barbaritats, barbaritats algunes que ja intentaven jutjar en dies de Guerra com va voler fer aquí la Generalitat, amb resultats pobres val a dir.

Però. es que els de la dreta no només van jutjar tots aquests casos, sinó que a més van oblidar les seves matances, restant encara centenars de fosses plenes de morts en territori que mai fou republicà, però clar…això mai va passar, i si va passar ben aviat es minimitzat pel i tu més, quan ells mateixos saben que no només no van parar mai de castigar, sinó que mai han deixat el poder.

XXXX_fusilados
Per que encara hi ha qui nega que a Badajoz van executar impunement centenars de republicans?

Per que em podeu dir quants fills d’il·lustres franquistes han ocupat càrrecs en transició? Quants nets n’ocupen ara de càrrecs? Des de jutges a governadors civils, acabant per ministres, incloent-se un llarg nombre de càrrecs de prou rellevància.

Això es fer neteja? Us pregunto jo sense cap innocència…per que us diré que no. I quan surt algun lider d’esquerres amb un mica de força de seguida treuen la Guerra Civil a l’aire, això quan no surt un general retirat que remena el sabre…

Doncs sort que havíem d’oblidar la Guerra Civil…per que ells són els primers a remenar-la quan convé parar a un «peligroso izquierdista».

Es per això, i molt mes que podria dir que dic que no, que no tots són perdedors, que encara hi ha guanyadors i vençuts, i que molt em temo que n’hi seguiran havent.

Oriol Miró Serra.

23 de Maig de 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.