EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA, PIRINENCS A LA GRAN PANTALLA.

Sobre mitjans de Juliol de 2015 es gravava entre Terrassa i els escenaris reals de la Batalla de l’Ebre. Es gravava una pelicula sobre aquesta batalla i la participació de la Lleva del Biberó, participant fins a quatre dels nostres com a extres tots coberts per l’Associació Voluntarios de Fayón, associació companya en aquest món de la recreació.

Doncs be…, amb escenari d’aquesta pelicula, ens vam trobar assistint al FIC CAT ( Festival Internacional de Cinema de la Costa Daurada ) a data de 31 de maig de 2016. Tot amanint la primera projecció en public en pròpies contrades.

Els nostres companys abans de començar la jornada.
Els nostres companys abans de començar la jornada.

Hi assistíem de la mà de LO RIU, que sabedor que hi havíem participat ( Per bé que no va donar temps a posar el nostre nom ) ens va avisar per que participéssim de l’ambientació prèvia a aquesta estrena, assistint també Voluntarios de Fayón. Tenint posteriorment passi per veure aquest film sobre un dels episodis més salvatges del darrer conflicte.Aquesta ambientació seria composta per l’escenificació d’un campament, on recrearíem la vida d’un Centre de Reclutament i Instrucció Militar, tot això abans de recrear una petita escaramussa on el nostre campament seria ocupat per ser alliberat després.

Pirinencs i Brigades internacionals. Els primers dissolts en la 43 Divisió varen ser a l'Ebre.

Pirinencs i Brigades internacionals. Els primers dissolts en la 43 Divisió varen ser a l’Ebre.

Trobant-nos allà amb altres extres i alguns dels ja coneguts membres de la Universitat de Barcelona, amb els que ja hem treballat amb anterioritat amb grans resultats. Esdevenint-se així una gran vetllada que mostrava el potencial de la recreació en un escenari potser poc habitual, però de molta validesa.

L'ambient entre Pirinencs i Universitat de Barcelona  va ser molt distés.
L’ambient entre Pirinencs i Universitat de Barcelona va ser molt distés.

Vetllada que transcorreria en gran ambient, mostrant la bona sintonia existent entre membres de totes les associacions, que estaven tan orgullosos com els mateixos creadors del film de mostrar el que s’ha resultat un molt bon producte.

20160531_224034
Moment de la presentació de la película, podeu veure el trailer si piqueu damunt.

I de que va aquesta pelicula? Doncs de les peripècies dels massa joves nois de la Lleva del Biberó, tan bon punt són cridats a files per una república malferida, passant des del camp d’instrucció als més cruels escenaris de la batalla, corrent tots ells diverses sorts, per bé que totes traumàtiques.

Sent tractades aquestes des del punt de vista d’una pelicula bèl·lica de debò, que no emmascara la batalla rere altres arguments a mode de caramel, mostrant tota la duresa d’una guerra. Enfocament aquest molt estrany darrerament i que a alguns ens porta molt enrere, als anys 60 amb pel·lícules com Posicion Avanzada, La Fiel Infanteria i altres que enaltien als vencedors de la Guerra.

Resultant aquesta una visió que us recomanem, tan bon punt tingueu l’oportunitat de visionar aquest film tan necessari per la nostra memòria.

Però…no ens busqueu massa, si que hi apareixem, però som extres i nosaltres no som els importants, ni els actors si ens hi posem…per bé que ells si que hi apareixen com a autèntics protagonistes. Tant ells com nosaltres sabem qui són els protagonistes.

Els nostres veterans, cada vegada menys nombrosos, a qui va dedicat aquest metratge que els vol reivindicar. Ja que massa temps han restat oblidats rere polítiques que barregen l’oblit amb la desmemoria provocada per un temor abans justificat. Es a ells a qui va aquest metratge…es a ells que els diem que no els oblidem, i que no oblidem la seva lluita.

Gracies a vosaltres, la vostra lluita no va ser inútil, i estem disposats a recollir el testimoni.

Text Corresponent a l’Article del Blog del Regiment Prinenc.

Oriol Miró Serra.

3 de juny de 2016.

Text localitzable a 36-39 Restes de la Guerra Civil, revista digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.