Recreant en època de Covid, supervivència o adaptació.

Versió castellana integrada en document.

De ben segur, recreador més, recreador menys, heu sentit la afirmació «es que ningú fa res» alhora que arronsen les espatlles. Afirmació que puc entendre, però que no puc acceptar com excusa per parar aquesta activitat cultural. Apart de que es falsa, i es que aquest mesos ja he vist visites guiades a País Basc, imatges d’ibers en el cap de setmana iber (esdeveniment que desconeixia) i jo mateix he fet visites guiades a Subirats d’uniforme. I de ben segur que se’m escapen altres sortides d’altres grups als quals demano perdó d’antuvi per no citar-los.

Es molt cert que els grans formats han desaparegut, però es que els petits no eren recreació?, es que…només considerem recreació les batalles…?

Doncs nois, em resisteixo a estar parat, i mica en mica, pas a pas, crec/creiem haver desenvolupat una estratègia, crec/creiem, que seria injust oblidar la companyia de companys com el Daniel, el Marc, l’Enric i altres que han participat dels experiments o ens han donat les seves hores i capacitats, mentre posàvem en practica certes activitats que ara cito.

Excursions vestits d’època: Activitat que al final ha agafat el nom de retroexcursionisme (#retroexcursionisme), en si fou la primera de les que direm. Es tracta de fer excursions a zones patrimonials i preferentment concorregudes, per que et vegin, i anar «armat» amb targetes informatives i que dirigeixin a algun lloc web o xarxes.

Explotar les xarxes: Per sort o desgracia, ara tots tenim algun tipus de xarxa, doncs…explotem-ho. Bones pàgines, bones estratègies de xarxa, les xarxes adequades , però sobretot…Bon Contingut!, i es que la competència a internet es ferotge.

Bon contingut: Bons articles, com desitjo que sigui aquest, bones fotos de la mà de fotògrafs que estimin l’activitat que fem tots. Bons escenaris, espais neutres quan això ho requereixi i qualitat exigent en materials i actitud en sessions fotogràfiques poden permetre que destaqueu en xarxes i que es vegi que esteu actius, arribant a la gent, i no oblidem mai que la gent es el nostre public i destí, i no només els recreadors.

Petit format: El més semblant a tenir public davant, ni que sigui amb mascareta, en el meu cas només fent guies a Subirats, i no per no haver gestionat altres sortides. De fet, Abrera segueix en peu, el que s’ha mogut per climatologia al 28 de novembre. En qualsevol cas, es una mostra que el contacte amb public i en escenari expressament dedicat a la nostra activitat pot neixer de nou, si es que en voleu dir així, o com jo en dic…Continuar.

I tot això prenent les mesures adequades a l’època que ens està tocant viure.

Recreando en época de Covid, supervivencia o adaptación.

Seguro que, recreador más, recreador menos, habréis oído la afirmación «es que nadie hace nada» al mismo tiempo que se encogen de hombros. Afirmación que puedo entender, pero que no puedo aceptar como excusa para parar esta actividad cultural. Aparte de que es falsa, y es que estos meses ya he visto visitas guiadas en País Vasco, imágenes de iberos en el fin de semana ibero (evento que desconocía) y yo mismo he hecho visitas guiadas en Subirats de uniforme. Y seguro que se me escapan varias salidas de otros grupos a los que pido perdón de antemano por no citarlos.

Es muy cierto que los grandes formatos han desaparecido, ¿pero es que los pequeños no eran recreación?, ¿es que…solo consideramos recreación las batallas…?

Pues chicos, me resisto a estar parado, y poco a poco, paso a paso, creo/creemos haber encontrado una estrategia, creo/creemos, que seria injusto olvidar la compañía de compañeros como Daniel, Marc, Enric y otros que han participado de los experimentos o nos han dado sus horas y capacidades, mientras poníamos en practica ciertas actividades que ahora cito.

Excursiones vestidos de época Actividad que al final ha cogido el nombre de retroexcursionismo (#retroexcursionisme), en si fue la primera de las que diremos. Se trata de hacer excurisones a zonas patrimoniales y preferentmente concurridas, para que te vean, y ir «armado» con targetas informativas y que dirijan a algun sitio web o redes.

Explotar las redes: Por suerte o desgracia, ahora todos tenemos algun tipo de red, pues…explotemos-lo. Buenas paginas, buenas estrategias de red, las redes adecuadas , pero sobretodo…Buen contenido!, y es que la competencia en internet es feroz.

Buen contenido: Buenos artículos, como deseo que sea este, buenas fotos de la mano de fotógrafos que amen la actividad que hacemos todos. Buenos escenarios, espacios neutros cuando se requieran y calidad exigente en materiales y actitud en sesiones fotográficas pueden permitir que destaquéis en redes y que se vea que estáis activos, llegando a la gente, y no olvidemos nunca que la gente es el nuestro publico y destino, y no solo los recreadores.

Pequeño formato: Lo más parecido a tener publico delante, ni que sea con mascarilla, en mi caso solo haciendo guías en Subirats, y no por no haber gestionado otras salidas. De he hecho, Abrera siguen en pie, lo que se ha movido por climatología al 28 de noviembre. En cualquier caso, es una muestra que el contacto con publico y en escenario expresamente dedicado a nuestra actividad puede nacer de nuevo, si es que lo queréis decir así, o como yo digo…Continuar.

Y todo esto tomando las medidas adecuadas a la época que nos esta tocando vivir.

Oriol Miró Serra

15 d’octubre de 2020

Disponible també Recreació Historica i Patrimoni junts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.