Bella Vista, una bateria amagada dins els Jardins Costa i Llobera.

Poc ens podem pensar ara que quan passegem per aquest espectacular jardí de cactus, just a la gran plaça central ens trobem en un antic emplaçament artiller, si més no si faig cas de les investigacions fetes a través de l’ICC ( Institut Cartogràfic de Catalunya ), tot reculant i avançant en el temps a través de les seves ortofotos.

Antiga postal escanejada on surt la Bateria de Bella Vista, o Bona Vista.
Antiga postal escanejada on surt la Bateria de Bella Vista, o Bona Vista.

De fet, no cal que busqueu massa, ja que no he estat capaç de reconéixer res identificable com a tal havent estat allà, de la mateixa manera que tampoc sabia com podia ser fins que va aparéixer una vella postal en que hi surt dibuixada.

En ella hi trobem un emplaçament de 4 canons d’origen del Segle XIX, sobre 1860 si faig cas de la pàgina que podreu obrir aquí mateix. Essent encara activa a la Guerra Civil del 36 al 39, deixant de ser útil després i desapareixent, no us sabria dir l’any. Malgrat sembla que l’any 1970 ja no devia existir, ja que en una altre ubicació citen que els jardins es fan en un espai que «havien estat ocupats per bateries militars», pagina força ben documentada si fem cas en la correlació d’armaments que diu, a la qual jo només puc afegir una pagina d’un informe de Novembre de 1937.

Bateria armada amb 4 canons Ordoñes de 150 mm.
Bateria armada amb 4 canons Ordoñes de 150 mm.

Oriol Miró.

29 de Desembre de 2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.